Když se řekne Ibiza, tak se mnohým promítne obraz malého ostrůvku v Baleárském souostroví. Desítky miliónů turistů navštíví ročně Ibizu kvůli hudebního a zábavního života, který zde na Ibize panuje. To může u některých lidí vzbuzovat dojem, že se jedná o párty ostrov, kde se řeší pouze večírky a zábava. Není tomu tak. Ibiza je vyhledávaným místem investorů z celého světa a v kurzu jsou právě nemovitosti a pozemky, které rok od roku rostou na své tržní hodnotě. Pokud začnete pátrat po majitelích místních nemovitostí, budou na vás vyskakovat jména nejbohatších lidí planety.

Proč právě Ibiza?

Nikdo z místních obyvatel, kterému je dnes přes šedesát let, by před pár lety netušil, že na ostrov, kde byl hlavní zdroj obživy rybolov a těžba soli, se začne sjíždět milión turistů, aby zde trávili své pěkné chvíle. Podle statistik o počasí, které měří slunné dny na Ibize, zde můžete čekat přes tři sta slunných dní a pokud budu psát za sebe, tak jich bude okolo 330 za rok. Taková místa se stala v posledních letech atraktivní nejen pro Evropany, ale jako International místo relaxu a pohody. Může to znít jako sci-fi – Ibiza a relax, ale budete se divit, ano Ibiza se řadí k nejspirituálnějším místům planety Země, může za to energie ostrova a Es Vedra.

Místní o ní hovoří, že je důkaz po bájné Atlantýdě. Vyskytuje se zde velmi silné magnetické pole a pokud si něco přejete, obvykle se vám to splní. Velice zajímavým rituálem se staly svatební obřady. Tradice hovoří, že objedete-li na loďce s partnerem Es Vedru, zůstanete navždy spolu. Osobně Es Vedru miluji a sympatizuju se slovy, které kolují mezi místními obyvateli. Je škoda, že běžný turista nemá o těchto místech ani zdání. Ty nejkrásnější místa jsou ukrytá mimo dosah běžné turistiky, aby se zachovala jejich původní podoba. Když mě navštíví kamarádi nebo obchodní partneři, tají se jim dech z té nádhery, kterou Ibiza disponuje.

Když jsem si poprvé před třemi lety pronajímal na Ibize dům, byl jsem překvapený vysokým nájmem. Na Ibize jsem aktivní už 6 let, ale žiju zde celoročně přibližně tři roky. Pracoval jsem zde na svém radiovém pořadu Allergen v nejprestižnějším rádiu Španělska – Ibiza Global Radio. Když pracujete a vysíláte pro rádio, máte výborné předpoklady se seznámit s místními lidmi, to se taky v mém případě stalo. Díky toho jsem se velice rychle etabloval na ostrov a ten mě i s mou přítelkyní Hankou přijal s láskou. Měl jsem možnost během mé éry v rádiu, která trvala tři roky, vytvořit si výborné kontakty mezi zdejšími lidmi.

Na Ibize se domácí lidé dorozumívají převážně katalánštinou, která se velice liší od španělštiny. V obchodní sféře se španělština toleruje, ale pokud čekáte, že s vámi budou místní hovořit anglicky, spálíte se, protože mnoho z nich anglicky nehovoří. Školní docházka na ostrově vznikla teprve v sedmdesátých letech, a tak je zde rozvoj jazyků stále ještě v plenkách. Mnozí se začali učit anglicky kvůli turistům a právě businessu.

Pokud hledáte v Evropě kam investovat do nemovitostí, myslím si, že Ibiza je tím pravým místem. Nemovitosti rostou na své cenně a díky Airbnb se stala hitem investorů. Nedávno psali na novinky.cz, že na Ibize si zaplatíte za pouhé místo na balkóně 500 eur týdně a měli pravdu. Sehnat volné místo v sezóně, která zde trvá 6 měsíců je opravdu o štěstí. I mimo sezónu je zde velký zájem po ubytování, nicméně a i to celoroční se hledá stále s velkým štěstím.

Na Ibize doporučuji všechny obchodní aktivity, pokud uvažujete, že Ibiza je pravé místo pro vás, napište mi. Ať už jste zájemci o nemovitosti, služby nebo si chcete otevřít restauraci, která následně dostane světovou hodnotu, jsem s mým týmem připravený od A až do Z vám pomoci vše obstarat a zabezpečit.

Neztrácejte čas a doražte na Ibizu načerpat energii a pohodu, která panuje na každém metru čtverečním.

Těším se na vás, Jiří Stabla

PS:

Věděli jste, že:

Ibiza si drží světové prvenství v přistání privátních letadel?

Nejvíce přerezervovaných letů na světě (Ibiza se těžko opouští)

Christian Dior zde vyrobil své první návrhy oblečení

Nostradamus řekl o Ibize : Kdyby nastal konec světa, najdete mě na Ibize

Vedle u stolu v restauraci potkáte fotbalisty Španělska nebo Oskarové herce.

Ostrov popularizovali Beatles a vytvořili z něj archetyp místa s láskou a svobodou.

Když procházelo Španělsko finanční krizí, na Ibize rostly nemovitostí na cenně a nezastavily se dodnes.

V zimě se zde pohybuje přes den teplota okolo 15-20.

Ibize se říká Evropský Karibik a to hlavně díky Formenteře, která má bílý písek a azurové moře.

Na Ibize je nejvíce hudebního života a naleznete zde všechny hudební styly.

Světoví lídři nápojů a gastronomie se zde předhánějí o prvenství a natáčejí zde díky atmosféře a podnebí mnoho reklamního sdělení.

Photos by: yachtneeds.com, ibizatrandy.com, white-ibiza.com

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *