Když mi bylo čtrnáct, jezdíval jsem k polským hranicím poslouchat a nahrávat rádio, které mělo jiný playlist než česká rádia. Dnes už si nemůžu vzpomenout na název, je to již dvacet čtyři let. Byl jsem tehdy asi jediný, kdo na mém sídlišti miloval hudbu tak vášnivě, aby hodinu cestoval z Havířova a hodinu zpět z Těšína téměř každý druhý den. Stále jsem měl u sebe buď cd nebo kazetu a na nich zaznamenány aktuální hity. Věděl jsem, že hudba mě bude provázet po celý život a měl jsem pravdu, jsme spolu spojeni. Jsem její denní poctivý student a závislý konzument. Už mnoho let také úspěšný hudebník, kterému muzika dala klíč k neuvěřitelným a nepopsatelným zážitkům. Poskytla mi hlavně příležitost poznat svět, lidskou povahu a city a hlavně vidět, jak lidé díky hudbě mohou měnit své nálady. Opravdu, úsměv lze hudbou navodit!

Přál bych si, aby provozovatelé restaurací znali tajemství Ibizy

Na Ibize mě motivuje hlavně to, jak majitelé podniků dbají na výběr kvalitní hudby a hudebního přenosu. Mnozí lidé u nás ani netuší, že existují výzkumy muziky, které radí provozovatelům například jak přimět zákazníka, aby se cítil v baru nebo restauraci uvolněný a jak zařídit, aby měl výbornou náladu utrácet. Ano, na International Music Summit se právě toto téma řeší a dnes díky hudební vědě umíme zákazníkům za pomoci tónu zlepšit náladu. Málo provozovatelů podniků tuší, že mohou více vydělávat, když se u nich budou lidé cítit lépe, uvolnění a že bude celému kolektivu prospívat pohodová atmosféra s kouzlem úsměvu.

Zvolte správnou hudbu, host to ocení

Nebudu se zde rozepisovat, abych vás zbytečně nezdržoval. Chci jen všechny provozovatele restaurací, kulturních akcí a míst, kde lidé sedí a čekají na vaši službu, poprosit, abyste jim dali možnost cítit se jako na dovolené. Věřte mi, budou se k vám vracet a budou na vás pět chválu. Nyní pod sebe vypíšu 5 základních rádií, která vždy budou možností, jak zanechat ve vašem podniku atmosféru klidu a pohody. V rádiích, která doporučuji, se většinou zaměřují na ranní, dopolední, odpolední, večerní a noční pořady. Takže budou k dispozici ihned, když je právě potřebujete. Pamatujte si, že můžete změnit atmosféru! Vy jste ti, kteří o tom rozhodují.

Nejlepší rádia, která letí na Ibize a jsou respektována světovými djs 

Ibiza Global Radio 

Na tomto rádiu jsem několik let, tedy do doby, než jsem odešel do Mambo Ibiza Radio, vysílal svůj hudební pořad Allergen. Myslím si, že je to jedno z nejrespektovanějších rádií vůbec. Téměř každý podnik na Ibize má IGR zapnuto. Doporučuji jej naladit v restauracích u snídaně i obědů a na sunset time.

https://ibizaglobalradio.com/player/

Sonica Ibiza

Legendární rádio z Ibizy, které ostrov miluje. Opět plná podpora vašeho podniku.

https://ibizasonica.com/

Pure Ibiza

David Moreno, největší star IGR, odešel z Ibiza Global Radia a vytvořili s Carlem Coxem Pure Ibiza. Rádio nabízí skvělý program. Určitě stojí za to!

https://www.pureibizaradio.com/

Mambo Ibiza

Nedávno jsem po několika letech z Mambo Radia odešel. Mambo je taky jednou ze zajímavých možností, kde na vás během dne čekají skvělé pořady. Ibiza se ráda baví a tančí. Mambo rozhodně vyzkoušejte nebo minimálně občas poslechněte.

https://www.cafemamboibiza.com/radio/

Blue Marlin Ibiza

Když jsem v Blue Marlin, mám pocit, že neexistují potíže a lidé se narodili proto, aby tančili a užívali si drinků a úsměvů. Doporučuji navštívit. Turisté moc nevědí, kudy se tam dostat, takže až tam pojedete, napište a poradím 🙂 Je tam fajn. Načerpejte Blue Marlin alespoň na dálku.

https://www.bluemarlinibiza.com/radio/

Tak snad se bude hudba líbit všem u vás v podniku. Nedávejte ji nahlas, ani moc potichu. Prostě podpráh 🙂

Užívejte!