Když jsem začal podnikat v konopném světě, řekl jsem si, že budu nejrychlejší na trhu a v podstatě se mi to i povedlo. Jít stále dopředu, když jste zrovna u zrodu něčeho, co vidí jen hrstka vám podobných lidí, opravdu motivuje k nemožným výkonům v profesním životě. Samozřejmě časové vytížení a chuť posouvat se bezhlavě vpřed má svou daň, kterou zaplatí všichni, jež se honí za úspěchem a nehledí přitom na své tělo a fyzickou kondici. Každý si říká: tohle, co teď dělám, je hodně důležité a až bude čas, tak půjdu cvičit. Jenže ten čas nenastane nikdy, správný čas je právě teď. Čím roky přibývají, tím je těžší ze sebe dostat výkon a udržet si postavu, na kterou jste byli zvyklí z léta na koupališti, když jste chodili do školy. V posilovně i na hřišti se po delší pauze taky zrovna necítíte fajn a není to ani příjemné pro vlastní představy dobře vypadajícího chlapce či dívky, kteří jsou opravdu úspěšní ve všech směrech svého života. Je třeba se odhodlat a prostě to udělat, překonat pohodlí. Zrovna jsem uběhl 27 km a je mi super. K čemu že se připravuji? Chci ještě vypadat jako kluk, chci se líbit přírodě a stvořiteli všech věcí, chci se líbit i sobě, a to je nejdůležitější.

Jak vypadá můj den?

Ráno vstávám většinou okolo páté hodiny a pokud mám chuť, tak jdu na bazén, kde si dám hodinu malý relax. Nastavím si priority dne a koncentruju mysl. Když jsem zrovna v náladě, tak chodím běhat každé ráno cca 20 km. Mnozí lidé si neuvědomují, že plavání i běh je něco neskutečného a nabíjí vás pocitem štěstí. Když vykonáváte aerobní sporty, máte čas si promyslet, co budete během dne dělat a utříbíte si myšlenky hned na startu dne. Choďte plavat a přemýšlejte v bazénu. Dělával to i Nikola Tesla. Scott Jurek mě kdysi velice namotivoval knihami o vytrvalostním běhu a téměř třikrát do týdne si dávám půlmaraton. A je to paráda. Zde si sáhnete na dno a víte, že práce, která je před vámi, bude ve srovnání s půlmaratonem sranda a pak vás i více baví. Navíc běháním si vyrovnáváte i psychiku a dech a máte prokrvené celé tělo. U plavání samozřejmě taky. No a endorfiny, o těch asi ani psát nemusím. Budete cítit, že dnešní ráno je stvořeno pouze pro vás a vy máte energii, adrenalin a vše na svém místě.

Pořád jenom pracujeme…

Během dne většinou sedím u počítače a dělám složité úkony, které by mi po celém dni nedovolily jít cvičit. Poradím všem od srdce, aby začali den sportem, za pár dní to bude to nejlepší, co můžete od života dostat. Volnost a chuť tvořit. Pamatujte, že i když máte noční povolání, vždy, když vstanete, dejte si trochu do těla. Jsem dj a některé večery jsou strašně náročné, ale ráno jdu běhat nebo cvičit. To je nejdůležitější, nevzdat to.

Začněte dnes!

Pokud se cítíte divně, tak si oblečte nějaké pěkné oblečení, aby se vám lépe běželo. Když budete mít štěstí a najdete někoho k sobě, tak pamatujte, že pokud chcete shodit pár kilogramů, udržujte tělo v tepové frekvenci, kdy se můžete při běhu zároveň bavit s partnerem. Já osobně nosím sluchátka a často, když běhám, telefonuji. Pokud nevíte, jaká tepová frekvence je pro vás ideální, můžete na internetu jednoduše najít počítadla. Potřebujete trochu povzbudit? Pusťte si dokument o Emilu Zátopkovi nebo si přečtěte o Scottu Jurekovi a budete nabuzení okamžitě. Tvarujte své tělo! Stále mám v hlavě tu větu, která se mi opakuje: čas je dobrý učitel, ale špatný kosmetik.

Tak jdeme na to a slibme sami sobě, že se o naše fyzické tělo budeme starat stejně dobře jako o mysl a materiální svět.

Jsem rád, že čtete můj blog a baví vás. Klidně mi napište, co byste zde chtěli probírat a já budu i nadále sdílet své články. Mějte hezký den a zítra ráno svalovku 🙂 Nebojte, to během třech minut zase rozběháte.

Doporučené knihy: Scott Jurek – Jez a běhej, Scott Jurek – Na sever, Christopher McDougall – Zrození k běhu

 

Foto: Shutterstock