Člověk sportuje odjakživa, pohyb je důležitý pro naše zdraví stejně tak jako slunce a potrava. Lidé se dnes bojí cvičit z mnoha důvodů. Buď je někdo vystraší, že na to nemají nebo jsou líní nebo třeba nevědí, jak začít.

Jako dj musím svou postavu synchronizovat se svými posluchači, a těmi jsou obvykle lidé nižšího věku a lidé, kteří dbají o svůj vzhled a vypadají dobře, vitálně, to mi dodává motivaci. Navíc jako člověku s dlouholetou historií v bojových sportech mi každý nový den našeptává, že musím něco se svým tělem dělat, že je to důležité pro ducha i fyzické tělo. Každý by se měl snažit dělat během dne něco pro svůj vzhled a zdraví. Mnozí si to neuvědomují. Na našem těle je nejvíce inspirativní, že se dokáže rychle přizpůsobit fyzické zátěži a zároveň se nastavovat na lepší výkony. Když začnete se cvičením, změní se vám výraz ve tváři a z očí vám vyzařuje informace, že jste člověk, který má smysl života a dbá o svůj největší klenot, o své zdraví. Na cestě k úspěchu vás jistě potkají nepříjemná setkání s lepšími atlety a atletkami, ale to už v životě bude ve všem a pokud nejezdím ve formuli jedna, neznamená to přece, že nesmím na cestu a využívat asfalt pozemní komunikace.

Lidé, kteří vám budou říkat, že něco nejde, těch je mnoho. Ovšem jsou to většinou lidé, kteří sami nikdy nic nedokážou, a proto je neposlouchejte. Cílevědomý člověk přece nebude říkat odhodlaným, že něco není v jejich silách. Na Ibize jsem měl jeden z nejhezčích zážitků vůbec, kdy zapadalo slunce do moře u Cafe Del Mar a kolem mě začala vášnivě tančit jedna slečna. Řekl jsem jí, ať to nedělá, že se všichni dívají a ta situace mi byla nepříjemná. Ona se pak na mě podívala těma nejhezčíma očima a odpověděla: „Tancuj, jako by se nikdo nedíval.“ Tímto mě neskutečně inspirovala k tomu, abych v budoucnu nehleděl na to, kdo se dívá, protože na tom vůbec nesejde. Přece neztratím příležitost vypadat dobře kvůli pocitu, že jsem jiný.

Právě o těchto našich vnitřních domněnkách píše Miguel Ruiz v knize Čtyři dohody, kterou Vám doporučuji. Kapitola 3 vám řekne, že si nemáte vytvářet žádné takové domněnky. Pak bych vás ještě odkázal na druhou kapitolu, která říká, že si nemáte nic brát osobně a završili bychom to kapitolou čtyři, abyste vše, co děláte, dělali jak nejlépe umíte a ne jak to dělají druzí.

Jako marketingový manažer nejvýkonnějšího českého sportovce Jiřího Denisy Procházky vidím, jaké dispozice má lidské tělo a co vše dokáže. Dokáže se léčit a regenerovat, dokáže měnit svůj vzhled během dnů, kdy na sebe nejste hodní a dřete. Výsledek je ten, který se líbí nám všem, že vypadáme dobře, máme okysličenou krev a ještě cítíme v podvědomí něco, čemu se říká dosažení cíle. Takový pocit milujeme všichni, a navíc nás nutí nastavovat si vyšší cíle.

Pokud víte, že máte špatný zvyk, nechce se vám a jste doslova líní, zkuste přijmout fakt, že špatný zvyk lze nahradit novým, lepším zvykem a je třeba na tom denně pracovat. Osobně běhám 15 až 20 km denně a nyní přecházím do disciplíny Couple Fitness a budu s půvabnou slečnou cvičit. A to vám teprve bere kuráž a cítíme se nesví. Je důležité myslet na to, že na sobě nepracujete pro ty, kteří vám to nepřejí. Děláte to právě pro ty, kteří stejně tak jako my, chtějí vypadat k světu a rozdávat lásku a úsměv. A svět bude zase o něco veselejší, když uvidí mladou dvojici, která se nebránila ukázat své odhodlání a riskovat soukromí pro druhé. Stejně tak bude svět šťastnější uvidí-li vás, jak jste se do toho pustili.

Hlavu vzhůru, jdeme cvičit, nikdo to neudělá za vás a pokud vám mohu něco nyní poradit: Zapište si na papír heslo: BUDU KONAT HNED, BUDU KONAT HNED, BUDU KONAT HNED! Papírek si umístěte na místo, které máte denně na očích nebo si takovou výzvu nastavte třeba na plochu telefonu.

Mějte se skvěle!

PS: Pokud se článek líbí, tak ho sdílejte kamarádům.

Děkuji