Půst je pro tělo velmi vhodný, tělo se tím zbaví negativních látek a toxinů, které se v něm ukládají a pomůže nastartovat náš organismus. Půsty jsou většinou 1-3 denní nebo pokročilejší lidé drží půsty až 10-ti denní. Vyčistí se střeva a tím se začnou lépe přijímat vitamíny a všechny potřebné látky pro naše tělo a navíc člověk zhubne nějaké ty kila. Při půstu je velmi vhodné zvýšit příjem tekutin, především čisté neperlivé vody, aby docházelo k rychlejšímu vyplavování škodlivin. Půsty se nedoporučují těhotným ženám, lidem s nemocným žaludkem a diabetikům.

Pro úplné začátečníky doporučuji půsty na ovocných a zeleninových šťávách, které jsou velmi zdravé a zároveň chutné. Mnoho dobrých referencí od našich pacientů máme na očistnou citronovou kůru, která se provádí od 1, 3 nebo až 10 dnů podle pocitu a zdraví pacienta. K této kůře potřebujete pouze citrony, vodu, javorový sirup a kayenský pepř, pije se 6 až 7 sklenic denně a nemusíte se bát, při těchto nápojích nebudete mít žádný hlad. O této kůře najdete spoustu informací a referencí na internetu.

1-3 denní půsty jsou vhodné a velmi zdravé, pokud chcete zkusit delší půst a máte jakékoliv komplikace nebo berete nějaké léky, poraďte se raději se svým lékařem.

Recept:

300ml teplejší vody
2 lžíce citrónové šťávy z čerstvých citrónů
2 lžíce javorového sirupu (ideálně typ C, nesmí být žádné slazené nebo s aroma)
1/10 čajové lžičky kayenského koření (červený pepř, chilli)

Tip na výrobek: 

https://www.zdravyden.cz/neera-detox-3/neera-na-7-kuru-8/?gclid=Cj0KCQjwhdTqBRDNARIsABsOl9-3juGpDtlz4OVJZL5niqixb-YM32tAKrjCw8MVoAPHiKkNW67gxbUaAr2kEALw_wcB

  • 30 denní půst určitě nedoporučuji bez přípravy, postupovat krok za krokem, vysadit maso, mléko, těžká jídla
  • Základem je dodržování pitného režimu, doporučuji kvalitní vodu, ne z kohoutku. Voda Vám muže nabídnot mnohem více, doporučuji práci vědce Masaru Emota, kteří mluví o harmonizaci vody.
  • Do karafy s vodou můžete vhodit krystaly. Krystaly předají své léčivé schopnosti a vibrace vodě. Tímto se zabývá psychoenergetika.
  • První dny půstu vám bude pravděpodobně zle a půst bude náročný i na psychiku. Snažte se ale vytrvat a odpočívejte. Přijdete na to, že energie se vašemu tělu dostává i z něčeho jiného, dalšího, než je jídlo.
  • Z písemných pramenů se můžeme dozvědět, že i největší vědci se postili, nebo alespoň z jídelníčku vyřadili maso. Například http://dikda.eu/velki-grecki-myslitelia-svetovi-vynalezcovia-ci-politici-boli-vegetariani/

Osobně, když mám půst, tak kouřím konopí 🙂 Hodně štěstí!