V samotném srdci Prahy, na Václavském náměstí, mohou lidé již od 1. dubna navštívit jedinou pražskou lékárnu Konopnyshop.cz, zaměřenou výhradně na sortiment z léčivého konopí. Lidé trpící na bolesti pohybového ústrojí, problémy s kůží či vyznavače zdravotního životního stylu a kosmetiky z konopí určitě potěší široká nabídka krémů, mastí Carun, konopného semínka, olejů či konopného vína a těstovin. Věnovat se jim budou specialisté na výživu a konopí. Pomoc zde mohou nalézt lidé trpící kožními problémy jako je lupénka či atopický ekzém. Krém je natolik přírodní, že lze dokonce jíst.

V pražské konopné lékárně v pasáži paláce Fénix na Václavském náměstí naleznou návštěvníci široké spektrum produktů určených k prevenci a také k potlačení příznaků řady nemocí. „Rostlina konopí s ověřeným léčivým vlivem na lidský organismus je už tisíce let lék, používaný na onemocnění kůže a proti bolesti, a to až do nástupu chemických léků ve dvacátém století. Produkty mají jen stopové množství THC, zato mají jiné cannabinoidy, zejména takzvaný canabidiol. Právě tyto látky pomáhají na bolesti či proti zánětům. Konopí je obsahuje jako jediná rostlina na světě,“ říká Jiří Stabla, majitel společnosti Carun Pharmacy, který potvrdil otevření lékárny přímo na Václavském náměstí v Praze.

Vede konopná mast či semínko

V samotném srdci Prahy, na Václavském náměstí, mohou lidé již od 1. dubna navštívit jedinou pražskou lékárnu Konopnyshop.cz, zaměřenou výhradně na sortiment z léčivého konopí. Lidé trpící na bolesti pohybového ústrojí, problémy s kůží či vyznavače zdravotního životního stylu a kosmetiky z konopí určitě potěší široká nabídka krémů, mastí Carun, konopného semínka, olejů či konopného vína a těstovin. Věnovat se jim budou specialisté na výživu a konopí. Pomoc zde mohou nalézt lidé trpící kožními problémy jako je lupénka či atopický ekzém. Krém je natolik přírodní, že lze dokonce jíst.

Vede konopná mast či semínkoV pražské konopné lékárně v pasáži paláce Fénix na Václavském náměstí naleznou návštěvníci široké spektrum produktů určených k prevenci a také k potlačení příznaků řady nemocí. „Rostlina konopí s ověřeným léčivým vlivem na lidský organismus je už tisíce let lék, používaný na onemocnění kůže a proti bolesti, a to až do nástupu chemických léků ve dvacátém století. Produkty mají jen stopové množství THC, zato mají jiné cannabinoidy, zejména takzvaný canabidiol. Právě tyto látky pomáhají na bolesti či proti zánětům. Konopí je obsahuje jako jediná rostlina na světě,“ říká Jiří Stabla, majitel společnosti Carun Pharmacy, který potvrdil otevření lékárny přímo na Václavském náměstí v Praze.

Největší zájem je mezi lidmi o konopnou mast, jediný registrovaný zdravotnický produkt v České republice. Na trhu je mastí větší množství. Pozor tedy na etiketu. „Správné účinky mají však jen ty vyrobené z výtažků z celých rostlin konopí. Tedy cannabis extract. Nikoli jen z konopného oleje. Často uváděného jako hemp seed extraction,“ upozorňuje na častý nešvar Jiří Stabla. Velké popularitě se dostává i konopnému semínku. Nově je v nabídce i ústní voda z konopí. Nechybí ani konopné těstoviny. Konopný olej se pak hodí zejména do koupele na hydrataci celého těla. Pomáhá také na poškozené vlasy či nehty. Maže se přímo na kůži či vtírá do konečků. Mnoho lidí potřebuje prostředky z konopí pro sebe, ale i své blízké. Prostředky z lékárny Konopnyshop.cz však mohou užívat dokonce děti.

Přípravky na tělesné bolesti a další zdravotní neduhy společně s potravinovými doplňky z konopí budou dostupné pro všechny nemocné, tělesně vytížení lidé z metropole i okolí či pro zájemce, které konopné produkty zajímají byť jen ze zvědavosti od 9.00 do 19.00 hodin od pondělí do pátku. V sobotu pak od 10.00 do 16.00 hodin.

Na kožní problémy i stres

Na kožní problémy i stres

Prostředky z léčivého konopí jsou vhodné zejména pro nemocné pacienty trpící především kožními a bolestivými onemocněními. Konopný olej obohacený zejména o extrakt z celých rostlin Cannabis Sativa s obsahem protizánětlivých cannabinoidů slouží jako účinná pomoc proti ekzémům, lupénce, kožní alergii, plísním, a na veškeré bolesti pohybového aparátu jako je poranění kloubů, šlach, svalů, zad či páteře. Dále jsou vhodné pro sportovce, těhotné ženy i děti, pacienty trpící stresem, depresí, nedostatkem pohybu a všem, kterým záleží na zdravém životním stylu. Konopí má antibiotické, a tudíž protizánětlivé účinky. Účinné látky se v těle chovají jako bílé krvinky a likvidují nezvané hosty. Pozitivní účinky má konopí při migréně, uvolňuje bolesti, svalové napětí, křeče, hojí popáleniny, povrchová poranění, záněty, otoky žil, bércové vředy. Pomáhá tlumit lehké artritické a revmatické bolesti. Konopný olej a extrakt je významný v péči o pokožku, regeneruje i velmi suchou, citlivou a podrážděnou pleť. Olej zvyšuje obsah ceramidů v pokožce, a tím zvyšuje její přirozenou bariérovou funkci. Efektivně působí na hluboké vrásky, dokáže vypnout a omladit pleť. Je stále oblíbenější v profesionálních kosmetických salonech, a to díky rychlým ozdravným účinkům, kdy pleť vypadá jasnější, zdravější a mladistvější.

Nejširší sortiment s výtažkem z celé rostliny konopí v Česku

 

Vedle konopné kosmetiky prezentované tělovým krémem, olejem, mýdlem či intimním gelem budou v prodejně k mání také potravinářské produkty značky Carun, do kterých patří konopné semínko, konopný olej, těstoviny či sirup a víno. Nebude chybět ani uznávaná konopná mast Carun – jediný zdravotnický prostředek v Česku doporučovaný při léčbě kožních potíži, jako jsou lupénka, akné, opruzeniny, opary, ale i na odřeniny, popáleniny, bodnutí hmyzem či odstranění bércových vředů. Sortiment je v nabídce společně s informacemi o zdravotních účincích konopí na webu http://www.konopnyshop.cz. Vše je vyrobeno z legální odrůdy konopí setého s obsahem THC ne vyššího než 0,3 procenta. S prokazatelným obsahem dalších účinných cannabinoidů, zejména canabidiolu.

Název konopná lékárna? Používání je povoleno, potvrdili právníci

Před nedávnem se objevili na veřejnosti spekulace, zdali se mohou provozovny Konopnyshop.cz označovat za konopné lékárny. Podle platné legislativy může název lékárna používat kdokoli. „Není žádným zákonem stanoveno, že musí být název striktně vymezen jen pro zdravotnická zařízení s odborným personálem a registrovanými léčivy. Postupujeme v souladu s platnou legislativou, a tedy nedochází ke zneužívání pojmu lékárna a klamání kupujícího. Netvrdíme, že naše produkty jsou léčiva. Ačkoli se mělo od září dostat konopí označované za léčiva na pulty klasických lékáren, nestalo se tak. Termín se neustále posunuje a lidé zatím trpí, vyčkávají a rostliny si pěstují sami. Jediné o co se snažíme, je vyjít pacientům vstříc a nabízet produkty, které jsou běžně k dostání, než tomu bude u prostředků označovaných jako léčivo,“ říká Jiří Stabla z Carun Pharmacy s tím, že vše je potvrzeno právníky. Ve stanovisku k problematice tzv. konopných lékáren vypracované renomovanou Advokátní kanceláří Brož & Sokol & Novák advokátní kancelář potvrdila, že ve veřejnoprávních předpisech České republiky není – na rozdíl od řady jiných pojmů – zakotvena legální definice pojmu lékárna, ani zde nejsou přesné podmínky používání tohoto pojmu.

Adresa: Palác Fénix – pasáž, Václavské náměstí 802/56

Otevírací doba: po-pá od 09.00-19.00, so: 10.00-16.00